2008 / Mallersdorf / Multi-generational house in new central district

In the creation of a new town centre for Mallersdorf and Pfaffenberg, the urban planning focus for a former industrial site proposes the conversion of a 1960s production hall into a multi-generational house and a new built town hall.
New insertions with function rooms, seniors' centre and library, a clear circulation spine within a pared back interior of the original hall reveal the working structure and volume of the original building.
Landscaping across the sloping site sets clear circulation networks, parking and a market place for the site's new urban context.

Development of former industrial site
Client: 
Community of Mallersdorf / Pfaffenberg
Status: 
Purchase Competition
Size: 
?
Project: Karlheinz Beer, Anne Beer